Drugstore Favourites! 

Amsterdam, Bathroom, Beauty, Black, Blog, Blogger, Depressed, Fashion, Fashionjournalism, Geen categorie, Hair, Health, Journalism, Lifestyle, Make-over, NL, Shopping, Spa, Stressed, Wellness


De economische crisis lijkt eindelijk aan zijn eind te komen, maar dat neemt niet weg dat de meeste mensen toch op de uitgaven blijven letten. Zelf ben ik gek op luxe producten, maar er gaat niets boven het gevoel van een koopje vinden. 

Voor goede producten is het niet altijd nodig om veel geld uit te geven. Drogisten verkopen heerlijke producten, voor hele redelijke prijzen. 

Dit zijn momenteel mijn favorieten voor een budget beauty routine.

HAIR 

Tijdens de zomermaanden heeft het haar net iets meer verzorging nodig. De zon, zee en het zwembad tasten het haar dusdanig aan. Persoonlijk heb ik in de zomer altijd veel sneller vettig haar, waardoor ik meestal kies voor mijn natuurlijke krullen. Ik was mijn haar dan ook met een anti-vet shampoo zoals deze van Guhl.

Een ander geweldig haarproduct is de 3-Minute Miracle Reconstructor van Aussie. Het ruikt naar snoepje van vroeger voor mijn gevoel en het maakt het haar heerlijk zacht. 

Zelf spoel ik mijn conditioners en maskers nooit meteen uit. Ik laat het rustig een dag intrekken en in mijn haar opdrogen. Mijn krullen zitten veel mooier en minder pluizig!

Doordat ik van nature dus krullen heb, moet ik na het föhnen en stylen gebruik maken van verschillende producten om te zorgen dat het haar langer stijl blijft. Een goede haarspray is dan onmisbaar. De continuous control haarspray van John Frieda is een van de favorieten. Het haar blijft goed op zijn plek zitten en zorgt er in mijn geval voor dat het haar minder snel pluist en krult. 

Wel is het zo dat er na het sprayen vaak een doffe laag achterblijft op het haar, het is daarom fijn erna nog iets te gebruiken dat een beetje glans aan het haar toe te voegen. De L’Oreal Elvive Gloss spray heeft nu een variant voor een glans top coat. Deze is ruikt lekker en geeft het gewenste effect. 

FACE 

Langzaam moet ik eraan toegeven dat ik ouder aan het worden ben. Dit wil zeggen dat ik steeds meer anti-aging producten gebruik en/of uitprobeer. Ik gebruik graag Olaz producten. Het nieuwe 3 Zone reinigingssysteem wordt verkocht met een heerlijke elektrische borstel en een serum. De borstel masseert en reinigt de huid en is ook te gebruiken met andere producten. 

Iedereen is tegenwoordig een stuk bewuster als het gaat over huidkanker. Minder in de zon en een hogere SPF factor. Toch is een kleurtje altijd fijn. Dit kun je dan makkelijk zelf doen met de zelfbruinende gezichtsspray van L’Oreal Sublime Bronze. Zelf gebruik ik meerdere lagen over elkaar heen, totdat ik het gewenste effect heb. En JA, ook mensen die al een tintje hebben kunnen zelfbruiners gebruiken.

Het hele jaar door ben ik fan van olie, en vooral van Bio Oil. ‘s Avonds na het reinigen van mijn gezicht, gebruik ik de Bio Oil. Ik smeer het op mijn gezicht en op mijn littekens en striae. Voor mij is het wonder olie. Donkere vlekjes worden minder en mijn huis is meteen een stuk rustiger. 

 

BODY 

Kruidvat heeft een nieuwe spa lijn. Het heet Spa Secrets en is geïnspireerd op verschillende landen. De nieuwe lijn is een van de beste drugstore lijnen die ik ooit gezien heb. De olie uit de Treasures of Morocco lijn ruikt heerlijk. Het smeert ook heel lekker en zorgt ervoor dat mijn lichaam heerlijk aanvoelt en niet droog eruit ziet. Daarnaast is er in de Morocco lijn ook nog een heerlijke Sugar Scrub en een fijne Shower Foam. Goedkoop, een chique uitstraling en vooral goede producten. Onmisbaar in elk huishouden!

Ook de Body Cream uit de Miracles of Bali Spa Secrets lijn is een heerlijk product. De geur is veel subtieler dan de Morocco lijn, waardoor veel meer mensen zullen hiervan houden. De Body Cream is een hele rijke crème die mij ook doet denken aan body butters. Een heerlijk luxe gevoel. Het hydrateert de huid super goed. 

Sinds een aantal jaar ben ik overgestapt op harsen. Meestal komen de haartjes zachter en ik kleinere aantallen terug. Harsen is over het algemeen vrij prijzig. Bijhouden doe ik met een epilator, om ervoor te zorgen dat het niet te veel pijn doet bij de eerstvolgende hars afspraak. 

Mijn nieuwe geheime wapen is dan ook de Gillette Venus Snap. Een compacte variant van de normale Venus scheermesjes. Deze past perfect in de handtas en de strandtas. Hierdoor kan je jezelf dus perfect redden in een acute situatie en die laatste verdwaalde haartjes direct verwijderen.

Op een zongebruinde huid zijn haartjes altijd minder goed te zien. Daarnaast zien gebruinde mensen er meestal gezonder en slanker uit. Ik gebruik dus, voordat ik op vakantie ga altijd nog even snel een zelfbruiner voor het lichaam van L’oreal

Sublime Bronze heeft nu een frisse zelfbruinende gel voor het lichaam. Geen strepen of vieze zelfbruiner geur en al meteen mooi getint op vakantie. 

Wanneer je al met een gebruinde huid op vakantie gaat is het minder nodig op in de zon te liggen bakken. Ik gebruik zelf het liefst een goed smeerbare spray, die toch ook iets van olie op de huid achterlaat. Garnier Ambre Solaire UV Sport factor 30 is een heelijk product dat ook nog eens zweet- en waterbestendig is!

Binnenkort laat ik jullie in de Drugstore Favourites mijn favoriete budget make-up producten van het moment zien!
X

Sil

Foto’s : Silvana Langguth

 

   

 
 

 
 

Advertentie

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s